preskoči na sadržaj

Osnovna škola Gvozd

 > Naslovnica
Vijesti

„SPOMENAR PRIJATELJSTVA“

Autor: Administrator , 14. 2. 2020.

U četvrtak, 13.02.2020.godine, učenici od 1. do 8.razreda naše škole, koji pohađaju nastavu srpskog jezika i kulture, posjetili su svoje prijatelje u OŠ „Ivana Gorana Kovačića“  Vrbovsko, područna škola Gomirje, čime smo nastavili, sada već tradicionalno, druženje kroz učenje i zabavu.

Dočekali su nas  ravnatelj OŠ Vrbovsko Anton Burić, učiteljica srpskog jezika i kulture Valentina Vukadinović, savjetnica za srpski jezik po modelu C Natalija Koprenica, pedagoginja Tanja Jakovac, učiteljice razredne nastave koje rade u PŠ Gomirje, voditeljica dopisne škole na srpskom jeziku i voditeljica ljetne škole srpskog jezika Maja Matić, te ekipa HRT-a na čelu s urednikom „Manjinskog mozaika“ Mariom Beganovićem. Svi učenici su se počastili slasticama koje su za njih pripremili domaćini, a potom smo započeli s aktivnostima. Cjelokupan rad tijekom boravka u Gomirju snimala je ekipa HRT-a. Okupljene učenike su pozdravili ravnatelji obje škole.

Učenici su prisustvovali na dva školska sata (učenici su podijeljeni u dvije skupine, po pola od svake škole, te su se rotirali na radionicama):
Radionica „Mir je među nama“,  sa učiteljicom Valentinom Vukadinović.

Radionica „Znaš li moje pjesme“ sa učiteljicom Senkom Crevar gdje su obnovili znanja o srpskim pjesnicima za djecu i njihovim najpoznatijim pjesmama.

Na kraju su učenici OŠ Gvozd naučili prijatelje iz PŠ Gomirje plesati dječju narodnu igru „Pade listak na livadu“, te im potom pokazali kako se pleše „Opšaj diri“.

Druženje smo počeli u školi Gomirje, a nastavili smo u manastiru Gomirje gdje nas je dočekao otac Mihailo od kojeg su djeca čula kratku priču o povijesti manastira.

Na kraju su nas domaćini, u OŠ Vrbovsko, počastili ukusnim ručkom.

Ravnatelji naših škola su izrazili želju i namjeru da se naša suradnja nastavi i u budućim vremenima, ne samo kroz izvanučioničku nastavu srpskog jezika i kulture, već kroz projekte na razini škola.

Dan je opet bio prekratak za sve što smo zajedno mogli i htjeli uraditi. Pred nama je novi susret u svibnju u našoj školi, sa novim idejama koje čekaju da ih ostvarimo.

                                                     Senka Crevar,
   učiteljica SJK

 

 

 

 

 
Kalendar
« Siječanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

 
Logo škole

 
Oglasna ploča
 
POPIS UDŽBENIKA
 
Školsko zvono

 
HRABRI TELEFON
 
RED BUTTON

 
Lektira

 
Hrvatski pravopis

 
Jezični savjeti

 
Korisni linkovi
 
Arhiva dokumenata
 
Upisi u srednju školu

 
e-Dnevnik

 
Sigurnost na internetu

 
Projekti

 

 

 
"Zajedno na obrok 2"

 
Zelena čistka

 
Poveznice

 

 

 

 

 
Računi e-pošte

  

 

 

 

 

 
Tražilice

 
 > Naslovnica
CMS za škole logo
Osnovna škola Gvozd / Ul. kralja Petra Svačića 21, HR-44410 Gvozd / os-gvozd.skole.hr / os-gvozd@os-gvozd.skole.hr
preskoči na navigaciju