2019-12-06 15:35:00

Sveti Nikola i adventske radosti u Gvozdu

Obilježavajući Međunarodni dan volontera (5. prosinca), surađujući s volonterskim centrom „Suncokret“ , naša Škola sudjelovala je u organiziranju prvog Adventa u Gvozdu i priredbi povodom blagdana Svetog Nikole. Cijeli program odvijao se u mjesnom parku ispred prostorija „Suncokreta“.

Kako djeca, tako i odrasli, mogli su kupiti prigodne blagdanske ukrase na štandovima u parku koje su izrađivali učenici naše Škole na svojim radionicama, te volonteri iz centra; sudjelovati u radionicama crtanja i bojanja prigodnih motiva ili se okrijepiti toplim napicima i pokojom slasticom.

Prigodni program povodom Svetog Nikole izvela su djeca iz vrtića Gvozd svojom pjesmom, ritmička skupina pod vodstvom učiteljice Sanje otplesala je ples na pjesmu o Nikoli, a mali zbor naše Škole pod vodstvom učiteljice Ljilje također je otpjevao prigodnu pjesmu. I kako to inače biva, uz toliko zazivanja djeci ovog dragog lika, on se stvarno i pojavio. Oduševljenje, radost i pljesak djece nije izostao.  Kazavši kako su ove godine djeca bila dobra, odlučio je doći sam, izostavivši Krampusa, kako ne bi kvario radostan ugođaj. Nikola je svoj djeci podijelio darove koja su unatoč hladnoći nakon toga s osmijehom na licu otišla svojim kućama.

 

Katarina Kuzmić,
učiteljica hrvatskog jezika


Osnovna škola Gvozd